onsdag 25 april 2012

Aldoria Bambu Soft





Aldoria Bambu Soft är en underbart mjukt och tunn trikåsjal. Passar perfekt som sommarsjal och går självklart att använda året om. Tack vare bambuns speciella egenskaper håller den dig och ditt barn sval på sommaren och varm på vintern!

Aldoria Bambu Soft går att använda redan från födseln upp till ca 1 år. Bärsjalen fungerar även utmärkt att använda till prematurer. Den elastiska kvaliteten gör dessutom att bärsjalen inte behöver knytas varje gång eftersom du kan bära den färdigknuten på dig och enkelt ta i och ur barnet flera gånger med samma knytning. Aldoria Bambu Soft är framför allt lämpad för s.k. ”x-omslut 2-knytning” på magen i vilken man kan bära barnet i vagga eller upprätt mage mot mage. Det går även mycket bra att amma i Aldoria Bambu Soft. 

Aldoria Bambu Soft är tillverkad av ett tunt, ribbat tyg av 100 % ekologisk bambu. Det ribbade tyget hjälper ytterligare till att leda bort värmen från dig och barnet. Det mjuka tyget gör att den känns härlig till riktigt små bebisar. Tyget skapas genom en process som påminner om den för att tillverka papper. Bambufibren påminner om bomull men är mycket mjukare. Bambu är ett väldigt allergivänligt material. Bambutextilier kräver ingen anti-mikrobiell behandling utan klarar det helt på egen hand utan tillsatta kemikalier. Fållarna är dubbelvikta och rätt mjuka och skär därför inte in i barnets knäveck eller bärarens kropp.

Bärsjalen är ca 50 cm bred och 5 meter lång med snedskurna ändar. Tack vare att tyget är så smidigt är det lätt att få till bra knytningar med Aldoria Bambu Soft. Det finns en diskret mittmarkering på bärsjalen, vilket är väldigt praktiskt när man gör knytningar. Instruktionshäfte med 
knytbeskrivningar medföljer.

Tvättråd: Tvättas i maskin på 40°-60°C. Kan torktumlas samt strykas. Använd inte mjukmedel, det behövs inte eftersom bärsjalen i sig är väldigt mjuk. Mjukmedel kan även försämra bambuns egenskaper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar