torsdag 23 maj 2013

Beco Gemini - bäst i testFöräldrar & barn lät några av dagens småbarnsföräldrar testa sju vanliga modeller av bärselar och kora en klar etta och årets bottennapp. KoKoBello är stolta återförsäljare av de tre modeller som kom på förstaandra och tredje plats. Allra bäst i test var Beco Gemini som finns i flera olika färgställningar hos KoKoBello.
” Stora skillnader i pris och kvalitet
Att bära sitt barn är ett härligt men ibland tungt nöje. Särskilt när den lilla spädisen har växt till sig samtidigt som behovet av att vara nära fortfarande är väldigt stort. Med rätt bärsele blir det betydligt enklare och snällare mot kroppen och man orkar dessutom bära mycket längre. Och med armarna fria finns det även möjlighet att göra en hel del annat samtidigt som man bär.
För att man ska orka bära länge krävs det att axlarna får avlastning. Ett höftbälte är till stor hjälp men det gäller då att det är utformat på rätt sätt. Infantino Flip, som är med i testet, har till exempel ett höftbälte men det är så dåligt utformat att det inte avlastar ett dugg och därmed inte är till någon hjälp.

Praktisk
För att man ska använda bärselen ofta får det inte vara för bökigt. Det krävs att den är enkel att förstå sig på, ta på och av och reglera. Det måste förstås även vara lätt att sätta i och ta ur barnet, små bebisar brukar inte vara utrustade med särskilt stort tålamod när det gäller att få armar och ben på plats i en bärsele.
Eftersom en bärsele ofta kostar en rejäl slant är det förstås trevligt om användningsperioden blir lång. Förutom att selen då måste klara en del vikt så är det även bra om den går att använda på flera sätt: vänd mot bäraren, vänd från bäraren, på höften eller på ryggen. För att den ska kunna användas länge krävs även att den går att ställa in efter barnets storlek.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar